Monarchist League of Greece

Monarchist League of Greece

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ


Ένα αφιέρωμα στον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄-απελευθερωτή Μακεδονίας-Ηπείρου και Θράκης. Τα έχει καταθέσει ως σχόλια στο facebook των "Βασιλοφρόνων της Ελλάδος" ο "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς":

* ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΟΥΡΙΟΣ
Τον Βασιλιά μας στείλαν 
σε μέρη μακρινά, 
μα μέσα στην καρδιά μας,
θα ζει παντοτινά!

19-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913

Ο ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒ΄ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ
«Είμαστε 64 τάγματα και καμιά 100στή κανόνια, εναντίον 88 Βουλγαρικών ταγμάτων και 120 κανονιών! Ηταν ισχυρότεροι από μας και ήταν φοβερά οχυρωμένοι, διέθεταν ακόμη και πυροβολικό οχυρών. Η μάχη κράτησε 3 ημέρες και με την χάρη του Θεού και την απερίγραπτη αξία και την τόλμη του γενναίου στρατού μου, τους νικήσαμε κατά κράτος και τους πετάξαμε με τα ξίφη μακριά από τα χαρακώματα και πήραμε καμιά 30αριά κανόνια. (…) Επί 10 ημέρες τους κατεδίωξα ημέρα και νύχτα, ο στρατός μου ήταν πεθαμένος από την κούραση σε σημείο που μερικοί άνδρες δεν μπορούσαν πια να περπατήσουν, αλλά οι Βούλγαροι ήταν τελειωμένοι οριστικά. Βρίσκουμε τους δρόμους γεμάτους από πολεμοφόδια και στρατιώτες που πεθαίνουν από την κούραση και που θα τους αποτελείωνα με μεγάλη ευχαρίστηση, αλλά ο πολιτισμός μου, δυστυχώς, δεν μου το επιτρέπει».


Ο κ. Μενέλαος Παλλάντιος δεν είναι βασιλικός, όμως παραδέχεται και λέει τα εξής:

Πάντως, να παραδεχτούμε τα εξής πράγματα, πέρα από το παράλογο σχήμα της κληρονομικής μοναρχίας: 
α) Θα ήταν ένα τεράστιο κεφάλαιο στο επίπεδο της διεθνούς διπλωματίας αυτή την στιγμή η Βασιλική οικογένεια. 
β) Έχει κάθε δικαίωμα να εκφραστεί - κατά πάσα δε πιθανότητα, από την στιγμή που αυτοπροσδιορίζεται ως Βασιλεύς των Ελλήνων νιώθει την υποχρέωση να τοποθετηθεί.
γ) την τελευταία φορά που ψηφίστηκε το αν θα είναι βασιλιάς ή όχι, πήρε μεγαλύτερο ποσοστό από τον ηγεμονίσκο της παρούσης. 
δ) το γεγονός ότι ενοχλεί και μόνο μία δήλωσή του, αποδεικνύει πως η Δημοκρατία μας μόνο ασφαλής, σίγουρη και ώριμη δεν είναι. 
Προσωπικά τον προτιμώ από τους τελευταίους 3 προέδρους Δημοκρατίας και από τους τελευταίους 5 πρωθυπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου