Πολλά έχουν ειπωθεί για το ζήτημα του πολιτειακού και την δήθεν "αμετανόητη" θέση του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Ο Κωνσταντίνος γνωρίζει, όπως όλοι μας, πως το δημοψήφισμα του 1974 ήταν νόθο και υποσχέθηκε στις αρχές του έτους πως θα μιλήσει περί αυτού του θέματος. Ο Βασιλιάς μας αν μιλήσει για το Πολυτεχνείο, την Κύπρο, την μεταπολίτευση κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν, δεν θα ξέρουν να βρουν καράβι για να φύγουν.
Γι΄ αυτό κάποιοι μην μιλάτε πολύ για τον Κωνσταντίνο γιατί δεν μπορείτε να βρείτε τρύπα να κρυφτείτε!!!
Οι πολιτικοί δεν θέλουν να ελέγχονται γι΄ αυτό και βγάζουν τόσο δηλητήριο κατά της Βασιλευομένης Δημοκρατίας και κυρίως κατά του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Μην τους πιστεύετε, διατηρείτε επιφυλάξεις πάντοτε!
Όμως πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι άποψη έχει ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος για το πολίτευμα της χώρας μας και τι μορφή Δημοκρατίας επιθυμεί ο ίδιος.
Συνέντευξη στο ΒΒC
Στις 7 και 14 Ιουνίου του 1990, το BBC αφιέρωσε δύο εκπομπές δίωρης διάρκειας στον Βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΓ΄. Ο Κωνσταντίνος εκεί, τάχθηκε σαφώς υπέρ της μορφής της Βασιλευομένης Δημοκρατίας που ισχύει στις περισσότερο προοδευμένες και εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες(Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Δανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία), θυμίζοντας ότι και ο αείμνηστος πατέρας του, Βασιλεύς Παύλος Α΄ πίστευε πως το Ελληνικό Σύνταγμα επιβαλλόταν να αναπροσαρμοστεί με πρότυπο αυτά που ίσχυαν στην Αγγλία και ότι επιθυμία και των δύο τους ήταν το Στέμμα να αποτελεί σύμβολο ενότητος του Έθνους.
Συνέντευξη στο Club
Στο τεύχος του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 1990 το περιοδικό Club φιλοξένησε συνέντευξη, την οποία παραχώρησε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος στην αρχισυντάκτριά του Μαριάννα Πυργιώτη.
"Ο εξόριστος ανώτατος άρχοντας υπογράμμισε ότι η Βασιλευομένη Δημοκρατία είναι παράγοντας συνέχειας και σταθερότητας για τις χώρες που ισχύει, αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή δημοκρατίας και έχει μέλλον γιατί "οι Βασιλείς δεν έχουν την πολιτική ανάγκη της εκλογής και δεν αντιπροσωπεύουν συμφέροντα, συνεπώς μοναδική τους βλέψη είναι το καλό του τόπου και του λαού". Τόνισε ότι βασικό κριτήριο για μία χώρα που έχει ή θα ήθελε να έχει βασιλεία είναι η διαπίστωση του λαού ότι το πολίτευμα αυτό θα του πρόσφερε τα εχέγγυα της σταθερότητας χωρίς ταραχές και ανακατατάξεις. Υποστήριξε -ορθά-πως ο λόγος που δεν εδραιώθηκε απόλυτα στην Ελλάδα ήταν το ότι "η αγαπημένη μας χώρα δε σταμάτησε από το 1821 και μετά να έχει προβλήματα: εξωτερικούς πολέμους, εμφυλίους πολέμους, κινήματα, επαναστάσεις" και θύμισε πως όλες τις φορές οι Βασιλείς έφυγαν από την Ελλάδα εξαιτίας πραξικοπημάτων".
Για το πολιτειακό έχει δηλώσει επανειλημμένως πως σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 1974.
Αυτές είναι οι απόψεις του Βασιλέως Κωνσταντίνου για την μορφή Βασιλευομένης Δημοκρατίας που επιθυμεί. Οι απόψεις του βρίσκουν απήχηση στον Ελληνικό λαό και είναι πάγιες. Δεν αλλάζουν μέρα με την μέρα όπως κάνουν οι πολιτικάντηδες μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου